Az aromaterápiáról röviden

Az illóolajok jótékony hatását már az ókori kultúrák (rómaiak, görögök, egyiptomiak, kínaiak) is ismerték: számos régészeti lelet bizonyítja, hogy nem csak szakrális szertartások során alkalmazták azokat, de a szépségápolásban és a gyógyításban is komoly szerepet játszottak. Az aromaterápia elnevezést először 1928-ban René-Maurice Gattafossé francia vegyész használta, innen számítható a modern aromaterápia is.

Napjainkban újra reneszánszát éli, hiszen egy hatékony kiegészítő terápiás módszer a betegségek megelőzésében és gyógyításában, így a masszázskezelésekkel együttesen alkalmazva egyaránt.

A leggyakoribb betegségek, tünetek, melyek kiegészítő kezelésére az aromaterápiás masszázs jó hatásfokkal alkalmazható: depresszió, álmatlanság, stressz, szorongás, levertség; légúti fertőzések (meghűlés, köhögés, influenza, stb.); ízületi problémák; fejfájás, migrén; emésztési problémák; menstruációs fájdalmak, női betegségek vagy klimaxos tünetek.

Aromaterápiás masszázskezelések

Ennek a fajta wellness masszázsnak a keretein belül a masszírozás jótékony hatásai az aromaterápia nyújtotta előnyökkel egészülnek ki: a vendég igényeire szabottan különböző illatú és hatású, tiszta, szintetikus anyagoktól (pl.: paraffinolaj) mentes, minőségi illóolajokkal dúsított bőrtápláló masszázsolajat alkalmazok a kezelés során.

Az aromaterápiás masszázsolajkeverék mindig egyedi készítésű, magam keverem a kezelés előtt. Ehhez kizárólag organikus eredetű, magas minőségű, bőrtápláló növényi olajokat és 100% tisztaságú, PRÉMIUM MINŐSÉGŰ ILLÓOLAJOKAT használok!

A masszázs során felszabaduló illatanyagok egyrészt a belégzés útján, másrészt a simító, bedörzsölő fogások segítségével a bőrön keresztül jutnak a szervezetbe. A masszázs okozta fokozott vérbőség által aztán a vérkeringés útján az illóolajok hatóanyagai könnyebben aktivizálódnak, ezzel a komplex hatással sarkallva a szervezetet az öngyógyító folyamatok beindítására.

Választható aromaterápiás masszázsok

Relaxáló masszázsok

Nyugtató hatású levendulával az elme elcsendesítésére, a lelki harmónia megteremtésére, a test ellazulásának támogatására.

 

Frissítő masszázsok

Élénkítő hatású illóolajokkal (pl.: menta, rozmaring, fahéj, narancs) a pszichés felfrissülésért és a vérkeringés, így az egész test felpezsdítéséért.

 

Az aromaterápiás kezelések ellenjavallatai

Mint mindennek, az aromaterápiás masszázskezeléseknek is megvannak a maga szabályai, így minden esetben egy bőrpróbával kezdődik a kezelés. Ennek során a kar belső felületére teszünk az alkalmazni kívánt masszázsolajból, 5-10 perccel a masszázs megkezdése előtt. Amennyiben nem keletkezett allergiás reakció, bőrpír, az aromaterápiás masszázskezelés a választott illóolajjal alkalmazható. Sérült bőrfelületen természetesen nem javasolt ez a kezelés.

Ugyanakkor bizonyos gyógyszerek szedésénél, ill. bizonyos betegségeknél, állapotoknál egyes illóolajok használata szintén kerülendő, ilyen pl.: a terhesség, szoptatás, asthma, epilepszia, daganatos megbetegedés, pajzsmirigy, máj-, veseproblémák, magas vérnyomás, alacsony vércukorszint, viselkedészavar.

Ezek fennállása esetén az aromaterápia alkalmazásáról előzetesen mindig konzultáljon kezelőorvosával!