Mit kell tudnom masszázskezelésre jelentkezés előtt?

Szakmailag és emberileg is igyekszem mindent megtenni Vendégeim kényelme és elégedettsége érdekében, és hogy mindenki számára sikerüljön a maximális kikapcsolódási és feltöltődési lehetőséget biztosítanom.

A sikeres együttműködés érdekében az alábbi masszázskezelésre vonatkozó etikett szabályokat szeretném leendő Vendégeimmel megosztani:

Masszázs etikett

Érkezzen időben!

Mindig érkezzen pontosan, és legalább 8-10 perccel a kezelés megkezdése előtt, mivel az időpont foglalás a kezelés megkezdésére vonatkozik, előtte pedig még fel kell készítenie magát arra: mosdó használat, átöltözés/vetkőzés, a test nyugalomba helyezése és masszázsra hangolása. Ha Ön elkésik azzal saját magának, nekem, a masszőrnek és a következő Vendégemnek is kellemetlenséget okoz. Egyrészt az izgatottság és a sietség miatt Ön nem tud a kellő időben előkészülni, a teste megnyugodni és ezzel ráhangolódni a masszázsra, másrészt ha Ön után más is érkezik terápiára, a saját kezelési idejéből kell lecsípnem, hiszen Ön miatt nem érheti hátrány az időben érkező következő Vendégemet.

10 percet meghaladó késés után az aznapi kezelést megtagadhatom és kötbérként az aznapra aktuális szolgáltatásként választott kezelés 50%-át felszámolhatom.

 

Időpont lemondásának szabályai

Bárkivel előfordulhat, hogy valami közbejön, ezért nem tud megjelenni a lefoglalt időpontban, hogy a kezelésen részt vegyen. Ezt természetesen kellő rugalmassággal és empátiával igyekszem kezelni és igazodni az új körülményekhez, mindössze annyit kérek, hogy a kedves Vendég időben, azaz minimum 4 órával a kezelés megkezdése előtt jelezzen nekem! Ezzel lehetővé válik, hogy másik Vendéget fogadhassak arra az időpontra és senkit ne érjen figyelmetlenségből eredő hátrány. Fordított esetben pedig Önnek is jól jöhet, ha épp időpontra vár és üresedés miatt előbb fogadni tudom.

Amennyiben nem jelez kellő időben, azaz minimum 4 órával a kezelés eredetileg lebeszélt megkezdése előtt, abban az esetben kötbért számolok fel, melynek összege az aznapra aktuális szolgáltatásként választott kezelés 50%-a!

Amennyiben valaki 2 alkalommal nem jelenik meg kellő időben jelzett lemondás nélkül, attól a további kezeléseket megtagadom.

 

Ápoltság, személyi higiénia

Nem elvárás, hogy Ön közvetlenül a masszázsra érkezés előtt fürödjön vagy zuhanyozzon, de természetesen Önnek is és nekem is komfortosabb érzés, ha tisztán, ápoltan, izzadságmentesen készül fel a terápiára. Ez nem csak a kényelemérzet miatt fontos, hanem azért is, mert a tiszta bőr könnyebben felszívja a masszázs során használt jótékony hatású olajokat vagy krémeket. Érdemes lehet akár egy bőrradírozást is beiktatni a kezelés előtt.

A masszázskezelést csak akkor folytatom le, amennyiben az alapvető személyi higiéniai feltételek fennállnak.

 

Viselet kezelés közben

Számomra kiemelten fontos szempont kezelés során a komfortérzet megtartása és a szégyenérzet elkerülése. Ennek érdekében alapvetően egy teljes test masszázs is minimum alsóneműben kezdődik és az éppen nem kezelt területeket tekintve végig lepedővel borítottan történik! Amennyiben csak részkezelésre kerül sor, javasolt kényelmes, praktikus ruhában készülni a terápiára. Ékszerek, óra és öv viselete a masszázs ideje alatt nem ajánlott.

Masszázs során természetesen mindenkor hozzá kell férnem a kezelendő területekhez, így a derék-csípő-fenék tájékon végzett masszázs esetén az alsónemű útban lehet, ezért azt idővel igazítani, lentebb húzni szükséges. De ha a Vendéget ez is feszélyezi, az sem probléma: ilyenkor javasolt csere fehérneművel készülnie, amely olajos vagy krémes lehet adott esetben.

Nem kell aggódni a szégyenérzet miatt, hiszen mindig csak az éppen kezelt területek lesznek fedetlenek, a nem kezelt testfelületek lepedővel vagy ruhával borítottak maradnak a masszázs ideje alatt. Vegye figyelembe, hogy a masszőr a kezével is diagnosztizál, kezelés közben a problémás területekre fókuszál, nem pedig arra, hogy a páciens hogy néz ki!

Amennyiben valaki minimum alsónemű viselése nélkül készül fel a masszázsra, attól a kezelést haladéktalanul megtagadom.

 

Kezelés megtagadásának vagy megszakításának esetei

Bizonyos egészségi állapotok, ellenjavallatok fennállása vagy viselkedés tanúsítása esetén a masszázskezelés már a legelején megtagadható, vagy menet közben megszakítható.

Leggyakrabban felmerülő kezelést kizáró okok:

Lázas, gyulladásos állapot

Köhögés, fertőző betegség

Fertőző bőrbetegség a kezelendő területen

Alkoholos állapot

Alapvető személyi higiéniás feltételek hiánya

Menetközben fellépő rosszullét, szédülés, fejfájás, hányinger

A gyógyulás és általános közérzet javulás elősegítésétől eltérő igények felmerülése

A masszázsterápiát eleve kizáró betegségek, ellenjavallatok bővebben itt olvashatók!

További hasznos tippek a Gyakorlati Tanácsok oldalon!